maandag 20 juli 2009

Hluhluwe

Een fotorondje van een romantisch weekendje op safari. We hadden een auto geleend van Mageshens zus, want de zijne doet het niet goed, en aangezien zijn hele familie nogal in de Heere is, was onze weg, waarheid en leven voor even helemaal gezegend.De Leopard Mountain Lodge ligt midden in de winterse wildernis van Zoeloeland:We hadden ons eigen Zoeloechaletje met balkon en een uitzicht...... een uitzicht dat er 's ochtends zo uitzag:Om 06.30 met onze 4x4 en twee Afrikaner gidsen op pad (Afrikaners die MIJN koffie zetten, zei Mageshen verlekkerd):

... en langzaam wordt de wereld wakker...We hebben heel wat beesten "geschoten". Nyala (een kleine antilope) in het ochtendgloren:De droevige clown van de savanne:

Ogenschijnlijk guitige zwijntjes, die helemaal niet zo guitig zijn. Altijd humeurig; ze draaien je onmiddellijk hun kont toe. Deze keek bij hoge uitzondering even om voor hij het op een lopen zette.Een fier edelhert oftewel een koedoe:Nog een antilope: de impala, oftewel de "McDonald's van de jungle". Fastfood voor alle roofdieren en herkenbaar aan een grote boogvormige M op zijn kont.Turen in de verte levert ook mooie plaatjes op. Klik op de foto's om te zien wat wij zagen:Zat er een luipaard tegen de helling? Sommigen meenden hem gezien te hebben, maar hij was te snel weer verdwenen.En dit zijn de dikke jongens waar je voor moet oppassen. Vooral de nijlpaarden kunnen erg agressief worden.En nog een stevig exotisch exemplaar met een handleiding:

Geen opmerkingen: